Globul и Germanos стартират ежегодната си стажантска програма

GLOBUL и GERMANOS обявяват старта на съвместната си Стажантска програма, в която ще могат да вземат участие 50 студенти от български и чуждестранни висши учебни заведения. През тази година Стажантската програма на оператора ще се проведе за девети пореден път с цел да предостави на студентите възможност да натрупат практически опит в реална бизнес среда и да се ориентират в своето бъдещо кариерно развитие.

Кампанията за прием на студенти ще започне по време на форума „Национални дни на кариерата”, който ще се проведе на 13-14 март 2012 в столичния спортен комплекс „Арена Армеец”. На щанда на GLOBUL и GERMANOS студентите ще могат да се запознаят с възможностите, които им предлага Стажантската програма, както и да кандидатстват за избраната от тях позиция на място.

GLOBUL и GERMANOS ще приемат стажанти в общо 10 дирекции на компанията – „Финанси”, „Човешки ресурси и администрация”, „Право”, „Грижа за клиента”, „Маркетинг и комуникации”, „Снабдяване и логистика”, „Информационни технологии”, „Телекомуникации”, „Радио комуникации”, „Изграждане на мрежата”.

Традиционно Стажантската програма включва летен платен стаж, който започва през юли и е с продължителност от четири до шест седмици. Освен да се запознаят с работните процеси в различните отдели в компанията и да усвояват практически умения, стажантите ще имат възможност да преминат специална въвеждаща програма и да разработят индивидуални проекти с помощта на персонален наставник.

Най-успешно представилите се стажанти ще могат да удължат стажа си или да получат предложение за постоянна работа. Досега в Стажантската програма на GLOBUL и GERMANOS са участвали над 200 студенти, като близо една трета от тях впоследствие са започнали работа в една от компаниите.

Коментар