Бизнесът се трансформира в социален

IBM заяви лидерство на пазара за социален софтуер в световен мащаб. Очаква се този бизнес да достигне 100 милиарда долара през 2013 година, стана ясно на събитие на компанията днес в столичния х-л Шератон, организирано от IBS България.

„Бизнесът се трансформира в социален, което променя и начините, по които купуваме, създаваме, работим”, каза Гари Кърни, търговски мениджър Lotus решения в IBM за Европа.

Според разбирането на компанията, социалният бизнес обхваща всички възможни мрежи от хора, които са се посветили на създаването на бизнес стойност.

Предимствата от прилагане на социални софтуерни платформи в предприятията са много, като ключово е запазването на знанието в рамките на компанията, когато нейните служители напускат или се пенсионират, изтъкна Гари Кърни. „Хората могат да си тръгнат, но знанието остава”, подчерта специалистът.

35 от компаниите във Fortune 100 са използвали социален софтуер на IBM през 2010 г. Клиенти на решенията за социален бизнес са oрганизации с различна сфера на дейност – Electrolux, Royal Bank of Scotland, Университета в Кардиф и Датската данъчна служба.

Коментар