Globul дари средства на Фондация „Деца с проблеми в развитието”

GLOBUL дари 10 000 лв. на Фондация „Деца с проблеми в развитието” с цел да подпомогне усилията й, насочени към осигуряване на издръжката на Медицински Център „Деца с проблеми в развитието“. Средствата бяха събрани по време на Зеления Коледен Фестивал, който се проведе в столицата в празничния период с подкрепата на GLOBUL и продължи до началото на тази година.

Посетителите на Зеления Коледен Град имаха възможност да закупят продукти и услуги на оператора, както и специални благотворителни артикули, като GLOBUL удвои всички реализирани приходи в рамките на фестивала. Допълнително хиляди клиенти на оператора подпомогнаха каузата чрез лични дарения в кутиите на Фондация „Деца с проблеми в развитието”, разположени в над 20 магазина на GLOBUL в страната.  

Фондация „Деца с проблеми в развитието” е създадена през 2006 година от родители на деца с детска церебрална парализа, аутизъм, синдром на Даун и др. Сред основните цели на фондацията са подкрепа на семействата деца с нужди от специални грижи, повишаване на информираността за техните права и възможности за социално подпомагане, както и осигуряване на ранна диагностика, рехабилитация, обучение и цялостна грижа за децата с проблеми в развитието с оглед тяхното качество на живот и интеграция в обществото.

Подробна информация за Фондация „Деца с проблеми в развитието” е достъпна на уеб сайта http://www.dpkids.org/about/

Коментар