Android таблетите ще изпреварят iPad през 2015

Мобилната платформа Android на Google ще изпревари епълската iOS при таблетите към 2015 г., прогнозира IDC. В момента лидер на пазара e iPad с неговите различни версии, но делът на таблетите от Apple постепенно намалява за сметка на Android устройствата.

 

През третото тримесечие на 2011 г. Apple е продала 11,1 млн. iPad, а през четвъртото – 15,4 млн. или 54,7% от всички таблети в света. Този дял обаче е с 6,8% по-малък, отколкото през третото тримесечие. В същото време делът на Android таблетите нараства, благодарение на високата цена на епълските устройства.

Към 2015 година много производители ще предлагат по-евтини таблети под управление на Android и това ще промени драстично ситуацията в полза на Google. От своя страна, Apple ще запази по-високи приходи до 2016 година, сочи анализът на IDC.

Като цяло, на пазара през миналата година са продадени 68,7 млн. таблета от различни производители. Постигнатият обем е по-висок от очаквания, което доведе и до коригиране на прогнозата за 2012 г. от 87,7 млн. до 106,1 млн. броя.

по темата: „Android таблетите ще изпреварят iPad през 2015”

добавете коментар...

  1. Валери

    Таблета няма да е вече това, което е в момента, като визия и технически параметри. Тойще се обособи в отделна група при джаджите, ще има прозрачен двулицев дисплей/<=>9-16инча/. Той ще е сензорен комбинаран, и на него ще може да се прише и чертае. Ще има възможност да работи в черно бял и цветен режим с голяма резолюция. Относно чиповете, те ще са многоядрени със собствена памет или не в зависимост от предназначението им. Основно таблетите ще се използват в образованието, промишлеността и поддръжката в различните области на индустрията и т.н. Смартфоните също ще се обособят в отделна група джаджи. Преносимите компютри също, но те ще имат много по голями възможности и предназначение. Те ще са бъдещите многофункционални джаджи, които в голяма степен ще заменят телевизори, МФУ, стационарни телефони, факсове и т.н. Лаптопите, смартфоните и таблетите ще претърпят, ако не революция, то голяма еволюция и това ще бъде факт в близко бъдеще. Очертава се доста интересно бъдеще на джаджите и програмистите, които ще са един от основните фактори в това развитие.

Коментар