Cisco се намесва на ТВ пазара

Cisco планира да погълне компанията NDS, известна със своите разработки на софтуер за доставчици на телевизия. Очаква се да бъде сключена сделка на стойност около $5 млрд.

 

Сумата превишава с около 35% цената на акциите на NDS към 2009 г., когато компанията излезе от борсата, припомня Ройтерс. По план сделката трябва да бъде финализирана през втората половина на 2012.

NDS е израeлска фирма, основана през 1988 г., с главен офис в Лондон и голям R&D център в Йерусалим.

Мажоритарен дял от 51% в компанията държи частния инвестиционен фонд Permira, а останалите 49% са собственост на News Corp. За компанията работят 5 хиляди души.

NDS доставя комплексни софтуерни решения за телевизионната индустрия. На сайта си компанията посочва, че помага на операторите на платена телевизия да диференцират своите услуги.

В частност, NDS разработва интерактивни системи за доставка на мултимедийно съдържание на платформи за цифрова телевизия, като използва за целта ТВ приставки, персонални компютри и мобилни устройства.

Флагманският продукт на компанията е VideoGuard. Софтуерът се инсталира на телевизора с помощта на смарткарта или се интегрира в ТВ приставките. Решенията на NDS се ползват в технологичната инфраструктура на News Corp., където помагат за контролиране на трафика към абонатите.

Коментар