Тунер превръща всяко аудио за кола в HD радио

   

Допълнителен тунер може да превърне всяка аудио система за кола в цифрово HD радио. HD Digital Radio Alliance и търговската верига Crutchfield обявиха миналата седмица в Орландо, Флорида първия по рода си продукт HD Car Connect Radio, произведен от Directed Electronics.
 
Това ново устройство ще позволи на потребителите в САЩ да запазят съществуващите си стерео системи за коли, като същевременно получат достъп до допълнително безплатно съдържание от услугата HD Radio. Продуктът, необходим за целта и наречен DMHD-1000, струва $199.99.
 
Универсалният тунер може да се свърже към всяка фабрично произведена аудио система за кола и да я превърне в HD радио. Устройството има голям дисплей, на който се показва информация за станциите, изпълнителите и имената на песните, както и превю на само цифрови HD радио канали.

Услугата HD Radio е достъпна в САЩ безплатно и предлага богато съдържание с кристално чист цифров звук. Компанията Crutchfield, освен че продава аудио системи, създава програми и средства да обучение, свързани с употребата на HD Radio.

 
В момента в САЩ действат над 1100 HD Radio станции и повече от 600 HD2 мултикаст канали  в 85 от пазарите в Топ 100.

Коментар