Шеф на Apple за първи път в Китай

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук е на посещение в Китай, съобщава местен блог. За първи път шеф на компанията от Купертино прави официална визита в страната.


Когато оглави Apple, Тим Кук обеща да води по-отворена политика към партньори и служители. Посещението в Китай потвърждава думите му.
 

Тим Кук е забелязан от потребители на популярната микроблогърска услуга Sina Weibo. Едни от блогърите е публикувал снимка на CEO-то в магазин AppStore в Пекин.

Твърди се, че в понеделник Кук се е срещнал с представители на китайското правителство, за да обсъдят планове за инвестиции на компанията в страната.

Циркулират слухове обаче, че истинската цел на посещението на Тим Кук в Китай е среща с трите основни мобилни оператора. По времето на Стив Джобс Китай беше пазарът с най-много активации на iOS устройства, отбелязва GigaOm.com.

Любопитен е фактът, че досега няма данни за визита на главен изпълнителен директор на Apple в страната, където се произвежда по-голяма част от съвременната електроника.

Коментар