Apple може да интегрира Baidu в iOS

Apple планира интеграция на търсачката Baidu в своята мобилна операционна система. Очаква се версия на iOS за китайския пазар, в която Baidu е търсачка по подразбиране, твърди местното издание SinaTech.

 

Двете компании вече са постигнали споразумение за интеграция на търсачката в мобилната ОС. Обновената версия се очаква да излезе още следващия месец.

Ако информацията се потвърди, това ще бъде поредният ход на Apple от следваната стратегия за намаляване зависимостта от Google.

Междувременно, CEO-то на Apple Тим Кук е на историческо посещение в Китай, като се има предвид, че досега главен изпълнителен директор на компанията не е правил официална визита в страната.

Твърди се, че Кук ще преговаря с трите водещи мобилни оператора в Китай. Може да се предполага, че CEO-то ще се срещне и с Baidu, за да обсъдят интеграцията на търсачката в iOS.

по темата: „Apple може да интегрира Baidu в iOS”

добавете коментар...

  1. алекс

    Какъв Google те гони, бе?? Пише за Apple, най-яката компания в света.

  2. Н.Савов

    В този сайт се коментира на всяка цена, ако ще и глупости да са.
    Аpple се стреми към китайския пазар, както всички умни компании – и която акостира на азиатския бряг, просто осигурява Бъдещето си.
    technews както винаги са в час с актуалните теми.

  3. анонимно

    Този който е писал това: "това ще бъде поредният ход на Apple от следваната стратегия за намаляване зависимостта от Google" очевидно не е чел достатъчно, че да знае че думите Google и Китай са несъвместими.
    Виж, ако новината е, че Apple готви в Русия версия с Yandex – това е вече съвсем различна ситуация!

Коментар