Johnson Controls оборудва лаборатория на ТУ-София

Производителят на автомобилни интериори и електроника Johnson Controls оборудва лаборатория за вградени системи в пловдивския филиал на Технически университет София. Техниката ще се ползва за специализирано обучение на студенти в областта на автомобилната електроника и разработване на софтуер за вградени системи, съобщи компанията.

Откриването на лабораторията е част от по-мащабна програма на Johnson Controls за сътрудничество с университетите в България. До момента проектът включва техническите университети в София (вкл. филиала в Пловдив), Русе и Варна, както и Американският университет в Благоевград.

„Нашата компания има специално разработена програма за  подкрепа на български студенти в практическото им обучение по разработване на софтуер за автомобили. Очакваме с нетърпение да работим съвместно с талантливи и добре подготвени млади инженери и специалисти след като завършат университетското си образование”, заяви Роман Василев, директор на развойния център на Johnson Controls в София.

В допълнение, студентите могат да се включат и в стажантски програми на Johnson Controls в София.

Новата лаборатория в пловдивския филиал на Технически университет София е напълно оборудвана за обучението на студенти в областта на софтуера за вградени системи. Целта на програмата за партньорство и на направената инвестиция е да могат да се подготвят и развиват завършени специалисти инженери в областта на автомобилната електроника и вградените системи, които да са готови за работа в най-добрите софтуерни компании.

„Този проект е изключително ценен за нашите студенти, тъй като им дава възможност да получат допълнително практическо обучение и умения в разработване на софтуер за вградени системи за автомобили, като ползват най-доброто техническо оборудване”, заяви проф. Михаил Петров, директор на Технически университет София, филиал Пловдив.

Коментар