М-Тел се оплака от бюрокрацията

М-Тел ще инвестира в достъп до интернет и в най-отдалечените региони на страната, съобщиха от компанията при откриване на Виенските икономически дискусии.


Андреас Маейрхофер се оплака от бюрокрацията при издаване на разрешения
 

„Започваме да инвестираме в инфраструктура в по-малките населени места, а не само в централните градове на страната”, заяви изпълнителният директор на М-Тел Андреас Майерхофер.

Според М-Тел, осигуряването на достъп до интернет е базова предпоставка за регионалното развитие на България. „Работим в тясно сътрудничество с общините по места за разширяване на броудбанд покритието, дори и в най-отдалечените райони на страната”, уточни Майерхофер.

М-Тел призова за опростяване на административните процедури и преодоляване на бюрокрацията в процеса по даване на разрешения. „Понякога ни се налага да чакаме с месеци, за да получим разрешение за изграждане на инфраструктурата ни”, оплака се изпълнителният директор на компанията.

Картината на либерализация в телеком сектора е доста сложна, смята Майерхофер. От една страна се наблюдава изключително строга регулация на мобилния пазар, който е силно конкурентен, а от друга – слаба регулация на монополизирания фиксиран пазар. Според шефа на М-Тел, този дисбаланс трябва да бъде преодолян възможно най-скоро, за да има нови инвестиции във фиксираната инфраструктура.

Телеком индустрията осигурява 6% от брутния вътрешен продукт – нещо, което в много други страни е недостижимо, посочи още Майерхофер. От придобиването на М-Тел от Телеком Аустрия Груп (ТАГ) досега инвестициите, вложени в България, надминават 700 млн. евро, съобщи той.

ТАГ оперира на 8 пазара и обслужва повече от 22 милиона клиенти. Групата осигурява общо над 17 000 работни места в страни от Югоизточна Европа, което я прави един от ключовите работодатели в тези региони.

рубрика: Uncategorized

по темата: „М-Тел се оплака от бюрокрацията”

добавете коментар...

  1. Нърд

    Мтел ще смажат конкуренцията скоро време. Така както са я подкарали.

  2. Киро

    Абе добре е това като се има предвид на повечето места нета ква пръчка е.

  3. Гиганта

    Тази идея може само да бъде приветствана.

Коментар