Galaxy Note 10.1 – отключва креативността

Като представител на нова категория устройства, Galaxy Note 10.1 идва с мултифункционалност, осигурена от писалката S Pen, която отключва креативността на потребителите. Със своя голям 10,1-инчов дисплей моделът на Samsung предлага възможност за разделяне на екрана между няколко приложения, за да увеличи ефективността при учене, работа и креативни занимания.

Функционалността при използване на мулти-скрийн режима позволява на потребителя да извършва няколко неща едновременно – например да отваря страници в интернет, видео или други апликации, докато пише или скицира идеите си.

Galaxy Note 10.1 включва S Note, уникален и ефективен инструмент, който позволява комбиниране на бележки и скици с интернет съдържание, изображения и други видове дигитална медия в собствен, персонализиран сториборд.

S Note дава и нов начин за създаване на истории, като предлага различни готови за употреба шаблони – бележки от срещи, рецепта, визитна картичка, дневник, списание и други.

Освен това, ръчно нарисувани геометрични форми могат да бъдат дигитализирани с използване на функцията Shape Match, която помага на потребителите да създават по-организирани скици на своите идеи и сторибордове.

Използвайки интегрираните търсачки на S Note, потребителите могат бързо да търсят и да намират информация, както и лесно да пренасят изрязаните изображения и съдържание в документите си в S Note, без да е необходимо да „прескачат” между екраните.

Galaxy Note 10.1 прави образованието по-лесно. Студентите могат да гледат лекция, директно излъчвана на видео, докато си записват коментари на S Note; да правят проучване за есе в интернет, докато си правят записки; или дори да четат цял електронен учебник, докато правят бележки.

Подобно на Shape Match, функцията Formula Match помага да се поправят и дигитализират формули, написани ръчно с писалката S Pen, което прави устройството още по-добър образователен инструмент.

Таблетът включва програми за обработка на снимки и рисуване като Adobe Photoshop Touch и Adobe Ideas. Първата от тях позволява на потребителите да променят изображения с ключови инструменти от Photoshop и да комбинират няколко снимки в многопластови изображения, да правят популярни редакции, да добавят професионални ефекти и още много.

Adobe Ideas е лесен за употреба инструмент, който позволява скициране на идеи, избиране на впечатляващи цветови палитри и добавяне на изображения от други източници. И двата инструмента са оптимизирани за писалката S Pen и са инсталирани ексклузивно на Galaxy Note 10.1.

Таблетът работи под управление на Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) и е оборудван с двуядрен процесор с честота 1,4GHz и технология на свързаност HSPA+. Възпроизвеждането на поточно видео в реално време и Full HD видео плейбек превръщат Galaxy Note 10.1 в мултифункционално устройство.

Иновативната писалка S Pen на GALAXY Note 10.1 е изцяло интегрирана в оригиналните апликации на устройството. Тя осигурява повишена чувствителност при натиск, страхотна точност и контрол при писане или редактиране, като предоставя усещане за аналогово писане на дигитално устройство.

Коментар