Dell настъпва в облака с покупка на Wyse

Dell постигна споразумение за покупка на компанията Wyse Technology, която доставя клиентски облачни решения. Сделката ще позволи на компютърния гигант да разшири спектъра си от предложения за виртуализация на работни станции, както и да достави нови облачни решения и услуги.

Портфолиото на Wyse включва решения за тънки клиенти с усъвършенствано управление, виртуализация на работни станции и облачен софтуер. Компанията обслужва клиенти в над 50 страни по света и има 3 хиляди риселъра.

През миналата година Wyse продаде над 1 милион устройства. Решенията на компанията са защитени с над 180 патента. В допълнение, Wyse предлага широк набор от клауд услуги, които допълват облачните клиенти и решения.

Т.нар. „нулеви клиенти (zero client) на Wyse се интегрират лесно във всяка виртуализирана или уеб базирана инфраструктура. Подобни системи се вписват в ограничените бюджети на компаниите и същевременно отговарят на изискванията за производителност към приложенията.

Сделката по поглъщане на Wyse от Dell вече е одобрена от борда на директорите на двете компании. Финансовите параметри и допълнителните условия не се съобщават. Очаква се покупката да бъде финализирана през второто тримесечие на финансовата 2013 г. за Dell.

Коментар