Vivacom остава спонсор на Димитър Илиев и през 2012

За четвърта поредна година VIVACOM подновява спонсорския си договор с шесткратния рали шампион на България Димитър Илиев за предстоящия рали сезон 2012. Благодарение на подкрепата на телекома, състезателният автомобил Skoda Fabia S2000 на отбора започва сезона с ново окачване и двигател.

“Колата е готова, направихме тестове и показахме отлични резултати. Смятам, че така подготвени ще бъдем значително по-бързи и искрено се надявам на силни представяния на ралитата България и Сливен”, сподели шесткратният рали шампион на България Димитър Илиев, който се състезава за отбора на VIVACOM Rally Team с дългогодишния си навигатор Янаки Янакиев.

Отборът започва сезона с участие на рали Миле-Миля, което ще се проведе между 19-ти и 21-ви април в Италия. Участието на Митко и Янаки ще им помогне да се подготвят оптимално за предстоящия рали шампионат и придобиването на по-добра спортна форма. Рали Миле-Миля е втори кръг от Европейския рали шампионат. Церемониалният старт и финалът на състезанието ще се състоят в историческия център на град Бреша, разположен между Милано и Венеция.

Ралито включва осем специални етапа, всеки от които ще трябва да бъде преминат по два пъти, един Супер специален етап и един ТВ етап, който ще бъде излъчен по италианската национална телевизия RAI. Общата дължина, която отборите ще изминат, е около 950 километра. Припомняме, че миналата година Митко и Янаки финишираха на пето място сред състезателите от ERC (9-ти в генералното класиране) и така прибавиха 10 точки към актива си.

Коментар