SAP очаква сериозен ръст на продажбите

Немският гигант SAP очаква значителен ръст в продажбите на софтуер през второто тримесечие. Оптимистичната прогноза идва след по-ниски от очакваните резултати през първото тримесечие на 2012 г.

 

В частност, SAP очаква продажбите на нови лицензи да нараснат с 15-20% през Q2″2012 в сравнение със същия период на миналата година. Общите приходи от продажба на софтуер и съпътстващи услуги се очаква да нараснат с 14-16%, съобщи Уол Стрийт Джърнъл.

Отчетът на компанията за първото тримесечие показва 4% ръст на приходите от нови лицензи, които възлизат на 637 милиона евро, при прогноза от 688 млн. евро. Оперативната печалба на компанията е нараснала със 7% до 834 млн. евро, което също е под очакванията. Общите приходи на SAP за тримесечието възлизат на 3,35 млрд. евро, бележейки ръст от 11% на годишна база.

Като цяло за годината, SAP очаква оперативна печалба в размер на 5,05-5,25 млрд. евро. Пълният отчет ще бъде публикуван на 25 април.

След оптимистичните прогнози акциите на SAP тръгнаха нагоре. Според анализатори от Commerzbank, увереността на компанията за второто тримесечие показва, че SAP ще компенсира напълно по-слабите резултати през първото тримесечие.

Коментар