Ученици ще се състезават за най-добра бизнес идея

Ученици от цялата страна ще се конкурират на състезание за най-добра бизнес идея по време на Панорамата на професионалното образование, която ще се проведе на 20 април в Международен панаир Пловдив.

На нея ще се представят 555 средношколци от 212 професионални гимназии, които се обучават в 19 направления, съобщиха от Панаира. Организатор на форума е Министерството на образованието, младежта и науката (МОМН). Предвидени са и национални конкурси за приложна електроника, дизайн и др.

В други областни центрове по същото време ще има състезания за млади счетоводители, автомонтьори и шофьори, фермери, техници, преглед за изследователи „Енергетика, икономика и математическо моделиране” и горски многобой.

Панорамата разширява връзките между средното образование, бизнеса и висшите училища в България. Партньори на четвъртото издание на проявата са Международен панаир Пловдив, фирми и университети.

На 19 и 20 април националният изложбен център ще бъде домакин и на Международния панаир на тренировъчните фирми ТФ ФЕСТ 2012. 704 ученици от България, Австрия, Румъния и Черна гора ще демонстрират своите бизнес умения в 12 конкурса, съобщиха от Панаира.

Бъдещите мениджъри ще се конкурират в състезания за защита на интелектуалната собственост в рамките на ЕС, за  интернет страница, най-оригинален щанд, най-добър екип, най-интересен каталог, най-ефектни рекламни материали, най-атрактивна презентация, социално отговорен бизнес и в други области.

Двете прояви дават възможност на учениците да се представят пред бъдещи работодатели, а на бизнеса – да намери подходящи кадри.

Коментар