HP ще строи завод за принтери в Китай

Политиката на HP за производство в Китай търпи промени, след като неотдавна компанията обяви, че обединява подразделенията за принтери и компютри. ИТ гигантът от Пало Алто възнамерява да разшири присъствието си в азиатската страна с нови производствени мощности.

В интервю за China Daily главният изпълнителен директор Мег Уитман разкрива, че HP планира да построи завод за принтери в Чонгкинг. Проектът ще се реализира съвместно с компанията Foxconn Electronics, който е най-големият ОЕМ партньор на Apple.

Новият завод ще има производствен капацитет от 30 милиона принтера годишно, съобщава digitimes.com. Плановете на HP се подкрепят от властите на Чонгкинг, които гарантират, че всички договори с инвеститора ще останат в сила, въпреки скорошната смяна на ръководството на градската управа.

Коментари по темата: „HP ще строи завод за принтери в Китай”

добавете коментар...

  1. Дано ги има принтерите HP

    Дано да ги има още дълго време принтерите HP . Ползвам 5л в къщи и 4250dtn в офиса . Като за малко бях с едно недоносче наречено киосера с което освен че потънах с над 500 лв. Друго от него не видях. С това недоносче видях и сервиз и сервизен техник отвътре и удоволствието български майстор да ти направи добро . Т.е. да ти вземе парите като поправи проблема но направи още два . Да има да плащаш и още. HP по моето скромно мнение са номер 1 и в принтерите и в бизнес компютрите , като качество и софтуерна подръжка , и най важното от гледна точка на потребителите надежност и пак надежност . Да ползваш една вещ например принтер докато пожелаеш , и ако не я изхвърлиш пак да продължиш да я ползваш и да си доволен от нея , нищо че е на близо 20 години , както в случая с моя 5L.

Коментар