Mozilla прави проучване в България

Mozilla проучва пазара на браузъри в България. Изследването цели да сравни популярността на различните браузъри на работното място и на домашния компютър.

Правим независимо проучване, като целта ни е да установим какви работни браузъри се ползват в офисите в България и дали са същите като тези в дома", коментира за TechNews.bg Богомил Шопов, представител на Mozilla в България.

В анкетата са включени всички популярни браузъри – Firefox, Internet Explorer, Chrome, Opera, Safari и др. Проучването ще продължи до 5 май, а няколко дни по-късно ще бъдат публикувани обобщените резултати.

Световната статистика сочи, че Firefox запазва стабилен пазарен дял. По данни на Gemius към април 2012 г. у нас браузърът на Mozilla има над 40% дял по брой прегледани уеб страници при свързване от България към български сайтове, което му отрежда първо място по този показател.

Анкета: Какъв браузър ползвате

по темата: „Mozilla прави проучване в България”

добавете коментар...

  1. анонимно

    По принцип като посещаваш даден сайт, то браузъра ти си казва какъв е. Освен това времевите интервали, когато ползваш от вкъщи и от офиса са дефиринцирани (в смисъл след 18 часа например изключително рядко е възможно да си в офиса).
    Така да се каже проучваното от анкетата е леко излишно начинание.

    По-разумно щеше да бъде да се анкетира за определени функционалности при FireFox – какво предпочитат потребителите и какво не предпочитат…

  2. Бал

    И какъв е смисъла да ползваш всички тези плюс още няколко, когато един или най много два са достатъчни.

  3. Ал

    Аз какво да напиша като ползвам всички тези + още няколко? Не е ли по-добре анкетирания да може да подрежда ползваните от него браузъри по ред на предпочитание?

Коментар