Излезе бета версия на Firefox 13

Mozilla пусна бета версия на Firefox 13 с обещанието, че новият браузър работи по-бързо и е по-лесен за използване. Преди броени дни компанията пусна финална версия 12, която се зарежда автоматично, както при Google Chrome.

По подразбиране, Firefox 13 поддържа протокола за предаване на уеб съдържание SPDY, който се очаква да наследи HTTP. Според Mozilla, уеб страниците се зареждат много по-бързо при използване на SPDY.

В допълнение, SPDY използва SSL кодиране, което прави по-безопасна работата в интернет, посочва разработчикът в своя блог.

Версия 13 на Firefox идва с напълно преработена начална страница, която осигурява бър достъп до основните функции. В долната част е разположено меню, от което потребителят може да отиде в табове, история на посещенията, настройки и разширения.

Firefox 13 е достъпeн за сваляне от канала за бета версии в официалния сайт на Mozilla за операционни системи Windows, Mac OS X и Linux.

Даунлоуд: Firefox 13 бета

по темата: „Излезе бета версия на Firefox 13”

добавете коментар...

  1. .

    Седем години го ползвах този браузер, но от година от както почнаха да пускат нова версия всеки месец не съм доволен и преди 3 месеца го смених за постоянно. Бързайки с новите версии да подражават на Chrome вадят бъгав продукт и като следствие от това ставах все по-разочарован от функционалността му. До преди това беше добре, а сега с всяка нова версия все по-зле и по-зле, но за мен вече няма значение, замина в миналото и спомените.

Коментар