70% не искат да споделят лични данни във Facebook

Все повече потребители на Facebook прибягват до настройките за сигурност, за да скрият личната си информация, сочат резултатите от независимо проучване. Около 70% от членовете на социалната мрежа не желаят да споделят данни с останалите.

За сравнение, през миналата година 60% от потребителите на Facebook са ползвали активно настройките за поверителност, съобщи ZDNet, позовавайки се на данни от компанията Abine, които са в разрез с предоставените официално от Facebook.

От мрежата твърдят, че около 70% от 950-те милиона регистрирани потребители не затварят своите страници, оставяйки достъпни всички данни за останалите членове на Facebook. Резултатите на Abine пък се базират на проучване сред потребителите.

Изтъква се несъответствие между интересите на социалната мрежа и нейните потребители, които все по-малко искат личните им данни да бъдат достъпни за останалите, докато замисълът на Facebook предполага обратното.

Това разминаване предизвиква трудности за Facebook, както и за други подобни интернет проекти. Facebook трябва да лавира между интересите на потребителите (за да запази доверието им и да ги задържи в мрежата) и на рекламодателите, които са заинтересовани от това потребителите да споделят лична информация и съдържание.

Коментар