AOC e2352Phz – един добър монитор с 3D функции

Все по-трудно става да се пише за продукти, които са такива, каквито са – без хибридните екстри като телевизор, телефон, гейм конзола или интернет браузър в него. GSM aпарат, който е единствено телефон или печатащо устройство, което само печата – читателят ще попита къде е интригата? Е, AOC e2352Phz e просто 3D монитор.

Дизайнът му е приятен. Създателите са се постарали да останат близо до модерния тренд за тънък профил на екрана. Предвид ценовата си категория моделът не спада към най-тънките на пазара, но  все пак изглежда добре благодарение на малък „трик“ – горната половина е по-тънка от долната. Това е достатъчно за желания ефект, без да се налага компромис с електрониката.  За охлаждането е предвидена елегантна решетка в горната част и топлият въздух безпроблемно напуска монитора.

Отзад се намират и всички портове: HDMI, DVI-D с поддръжка на HDCP, VGA и аудио вход и изход. Самият монитор има и вградени високоговорители, които не свирят лошо, обаче не са и нещо повече от стандартите за класа. Удобен аудио изход, въпреки че по-практично щеше да бъде, ако е изведен отпред или поне отстрани на монитора. Звукът от него е изненадващо чист, възпроизвеждат се всички честоти и в паузите не се чува шум.

Погледът отпред леко разваля доброто впечатление. Че пластмасата е гланцова и податлива на надрасквания не е главният недостатък. Бутоните за управление можеше да се реализират и по-добре. Те са малки, почти нечетливи и трудно се натискат. Разбира се, не се налага да ги използваме постоянно, но обширното меню, предлагащо много настройки, предполага обратното.

Самото меню може би изглежда некомфортно за работа, но предлага изключително много настройки, с които да персонализирате монитора си по начина, по който желаете.

Всъщност, има и друга възможност да настроите този АОС. На съпровождащия диск е записана програмата i-Menu, с чиято помощ e2352Phz се настройва директно от компютъра. Освен i-Menu в диска ще откриете още програма за екорежим e-Saver, организатор на десктопа Screen+ и програма за подобряване на звука на монитора, наречена SRS. Приятна изненада е наличието на софтуера TriDef 3D за реализиране на триизмерните функции на монитора.

С леко закъснение да споменем, че мониторът е 23“ (58.4 см) с максимална разделителна способност  1920 х 1080 пиксела. Качеството на изображение в 2D режим е добро за класа, но все пак не е перфектно – черното не е достатъчно наситено, а дребният текст започва да изглежда леко размит.

Работа в 3D режим. При него имате възможност да включите директно през HDMI плейър, ако имате такъв с поддръжка на 3D или да използвате за целта компютър. Мониторът използва технология с пасивни очила, каквито са и включени в комплекта.  Като цяло качеството на изображението е много добро. При леко отклоняване по вертикала обаче картината започва да се раздвоява, в следствие на презредовата поляризация на изображението. Високата яркост на монитора допринася за комфортна работа и в този режим – затъмняването в следствие на използване на очилата може да бъде компенсирано. Картината е стабилна, стереоефектът се запазва дори при бързо движение по екрана. Важен е фактът, че очите почти не се напрягат – нещо, което ще оцените при по-продължителен престой в 3D.

Софтуерът TriDef 3D добре се справя с игрите. По твърдение на компанията той поддържа над 600 профила на популярни игри, така че няма да имате проблем със съвместимостта. При преглед на видео и снимки нещата не изглеждат така добре – на видеото му липсва дълбочината на „истинските“ 3D филми, а при снимките често софтуерът грешно изчислява дълбочината, така че се получават комични ефекти.

В заключение AOC e2352Phz е един добър монитор, който с матовата си LED матрица е изключително удобен за ежедневна работа. И ако се нуждаете от забавление – 3D функциите са на ваше разположение.

по темата: „AOC e2352Phz – един добър монитор с 3D функции”

добавете коментар...

  1. Zdravko

    Не виждам нищо лошо в техниката, която е създадена за конкретна цел! Айде стига с тия телефони с лаптоп функции и таблети с функциии на телефон и кухнеско обзавеждане едва ли не… това е просто устройство, а не фетиш.

Коментар