Наближава форумът BizTech 2012

Броени дни остават до второто издание на форума за дискусии, анализи и прогнози BizTech 2012. На 28 май, понеделник, в Шератон София Хотел Балкан представители на ИТ бизнеса и публичния сектор ще дискутират търговете по ЗОП, състоянието и перспективите на големите информационни системи с национално значение. 

През трудната 2011 година големите държавни инвеститори в ИТ се завърнаха, според скорошен доклад на независимата агенция CBN – Pannoff, Stoytcheff & Co., един от организаторите на форума. Топ 10 възложители държат 76% от стойността на договорите по ЗОП, сочи анализът.
 
И докато поръчките за софтуер и хардуер определено разочароват, то доставките на ИТ услуги са абсолютен лидер за миналата година. Колко, за какво и кой” е интригуващият анонс, който ще даде насока на дискусиите между бизнеса и администрацията.
 
Организаторите на форума са предвидили два дискусионни панела:
 
▪ Търговете в България за ИТ по Закона за обществени поръчки (ЗОП)
▪ Националните информационни системи в България: състояние и бъдеще
 
В рамките на първия панел CBN ще изнесе подробни данни за обществените ИТ поръчки в периода 2000 – 2011 г., през който управляваха четири правителства. Във втората част предстоят интересни дискусии за електронното правителство и информационните системи в НАП, митниците, големите държавни дружества, здравеопазването, съдебната система и други ключови обществени институции. Поканени са всички страни.
 
Поради изключителната й актуалност, ще бъде предложена за анализ и темата за проектите по ОП „Конкурентоспособност” – с конкретна информация за броя на ERP и CRM проектите, както и за проектобюджетите.
 
Нова инициатива на BizTech тази година са наградите за най-голям обществен инвеститор в ИТ, базирани на конкретни резултати и факти от регистъра на обществените поръчки. Форумът ще отличи с награди:
 
▪ Най-голям обществен инвеститор в ИТ за 2011 г.
▪ Най-голям обществен инвеститор в ИТ за 12-годишен период
 
Желаещите да участват на BizTech 2012 все още могат да направят това срещу такса от 99 лв. (без ДДС) и регистрация на сайта на форума до 27 май. Входът за журналисти е безплатен след онлайн регистрация.
 
BizTech 2102 се организира от независимата агенция за пазарни изследвания, анализи и консултации в ИКТ областта „CBN – Pannoff, Stoytcheff & Co.”, компанията за услуги в областта на издателска дейност, дизайн, реклама, уеб и връзки с обществеността „Принт енд Пъблишинг” ООД и технологичният сайт TechNews.bg.
 
Форумът e подкрепен от БУЛМАГ АД, а ексклузивен телевизионен медиен партньор e Телевизия BULGARIA ON AIR.

Коментар