Firefox 13 идва с бутон Reset

Следващата версия на браузъра Firefox ще включва нова функционалност, която ще позволява лесно възстановяване на първоначалните настройки, или т.нар. бутон Reset. В момента е достъпна бета версия на Firefox 13, а финалното издание се очаква на 5 юли.

Опцията Reset Firefox се намира в раздела с информация за решаване на проблеми и чрез нея потребителят може да върне настройките на браузъра в първоначално състояние. Това се налага когато възникнат сериозни проблеми с Firefox, които потребителят не може да реши и предпочита да започне работа на чисто, запазвайки само най-важната информация.

С други думи, при натискане на бутона Reset Firefox се създава нов профил на браузъра с потребителските пароли и кукита. Настройките на браузъра се връщат в първоначално състояние, като отворените табове и допълнение не се запазват.

Бета версия на Firefox 13 е достъпна за сваляне за операционни системи Windows, OS X и Linux. До края на лятото ще излязат версии 14 и 15, като последната се очаква да реши проблема с изтичане на памет към разширенията, когато се затварят табове.

Даунлоуд: Firefox 13 бета

по темата: „Firefox 13 идва с бутон Reset”

добавете коментар...

  1. Usera

    Когато има сериозни проблеми с браузъра – разрешаването на проблема се свежда НЕ до използването на бутон Reset, а просто до прилагането на следната процедура -> Add/Remove Programs -> Uninstall.

Коментар