ITU определи 40 наши ИТ проекта за добри практики

За първи път Международният съюз по далекосъобщения (ITU) определи 40 български ИТ проекта за добри практики, съобщиха от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС).

Всяка година най-голямата агенция към ООН събира в общ документ инициативи на правителства, международни организации, частен сектор, гражданско общество и други социално-икономически партньори. Селектираните проекти се смятат за добри практики и инициативи, допринасящи за развитието на информационното общество, и се популяризират сред всички 192 държави-членове на ITU.

Четиридесетте български проекта са разработени в голямата си част от правителствени институции. МТИТС е включено в доклада с Националната стратегия за развитие на широколентовия достъп, Стратегията за електронно управление, Националната политика за електронни съобщения, проектът за регионални и общински услуги в Стара Загора и др.

Сред останалите институции, които присъстват в престижния доклад, са Министерството на здравеопазването, Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, Министерството на земеделието и храните, Министерството на културата, Комисията за регулиране на съобщенията и Националният статистически институт.

Коментар