Facebook с най-лошото IPO за десетилетие

IPO-то на Facebook бе определено за най-лошо в последното десетилетие от Bloomberg BusinessWeek.

Ако се отчетат първите пет дни от търговията, IPO-то на най-голямата социална мрежа е по-лошо и от това на MS Global – компания, която е в процедура на фалит.

Провалът на първичното публично предлагане е факт, според анализаторите. Акциите на Facebook не са нищо друго освен главоболие за компанията, откакто в петък миналата седмица тя стана публична.

В първия ден търговията приключи на началните нива, но през тази седмица акциите на Facebook поевтиняха значително.

Спадът идва на фона на разкритие, че селективно е предоставена информация на големи институционални инвеститори, за сметка на малките и индивидуални играчи на борсата.

До момента акциите на Facebook паднаха с 16% от първоначалната си IPO цена от 38 евро, базирана на оценка на компанията от 104 млрд. долара.

Днес бе регистриран спад от 3,4% до $31,90 за акция. След еуфорията в дните преди IPO-то, сега изглежда започва изтрезняване на инвеститорите.

Коментари по темата: „Facebook с най-лошото IPO за десетилетие”

добавете коментар...

  1. Цица

    Годините нямат значение, когато услугата е качествена, което не може да се каже за facebook!

  2. цецЮ

    Виждам, че само аз липсвам сред коментарите ;).

  3. Цеца

    ЦЕцко,Цецко,ти като си толкос "умен",да не би да си постигнал нещо повче….)))

  4. ЦЕцо!!!

    Беше въпрос на време да премине еуфорията и да се намесят нормалните пазарни закони!!! 38$ за акция на 28 год мухлю??? Да не ака злато))) При зомбирани потребители тиинита,ква печалба от реклама ще генерира и кой ще му даде пари че да избие и да почне да печели? Началото на края )))

Коментар