IE10 ще дойде с вграден Flash Player

Неотдавна Microsoft съобщи, че Metro-версията на Internet Explorer 10 в операционната система Windows 8 няма да поддържа плъгини, вкл. и популярния Flash Player.

Но по последни информации, разпространени от WithinWindows.com, компанията работи по интегриране на Flash директно в самия IE10, като потребителите ще могат да ползват флаш функционалността при определени условия.

Flash ще се активира само при сърфиране в някои остарели, но все още популярни сайтове, които нямат HTML5 версия, която възпроизвежда мултимедийно съдържание без плъгини.

Подобно решение е взето с цел повишаване на сигурността при работа с Flash Player, както и за увеличаване на времето за автономна работа на мобилните устройства, предвид факта, че флаш технологията консумира много системни ресурси и енергия.

Очаква се новата функционалност да се появи още в предварителната версия Windows 8 Release Preview, която се очаква в началото на юни.

За да помогне на Microsoft да реализира идеята, Adobe – разработчикът на Flash – е осигурил на своя партньор достъп до изходния код на продукта.

по темата: „IE10 ще дойде с вграден Flash Player”

добавете коментар...

  1. чудно

    честито на всички "леб" девелопери, още условности за които да мислим когато искаме нещо да върви и на IE 😀

Коментар