Липса на свежи капитали пречи на ИТ проектите

Свидетели сме на непрекъснати промени в държавния сектор, които пречат на развитието на дългосрочните проекти за информационни системи, заяви Веселка Петрова – ръководител проекти в компанията за бизнес решения Булмаг на започналия днес форум BizTech 2012 в столичния х-л Шератон.


Веселка Петрова, ръководител проекти в Булмаг АД, смята, че решенията за важните ИТ проекти в държавата трябва да се вземат в консенсус от администрацията, бизнеса и научните среди

Кризата поставя на изпитание както бизнеса, така и държавната администрация. Липсват свежи капитали, което води и до липса на дългосрочни ИТ проекти.

За да се подобри ситуацията, са необходими принципна държавна политика и адекватна законодателна среда. Решенията трябва да се вземат в консенсус от администрацията, бизнеса и научните среди, което ще гарантира успеваемост на решенията, подчерта Петрова.

В последните години Булмаг се стреми да изнася ИТ системите на своите клиенти в облака, който заедно с виртуализацията определяна новия начин за правене на бизнес.

Коментар