ARMOR X7et – ултра здрав таблет

ARMOR X7et на компанията DRS Tactical Systems е изключително здраво устройство, което може да работи в сурови условия – издържа на удари, падане, вибрация, защитен е от прах и влага. Това предполага използване от мобилни професионалисти от различни сфери, вкл. агенти.

Таблетът идва с операционна система Windows (наличeн е и модел ARMOR X7ad под управление на Android). Степента на защита на мобилния компютър съответства на изискванията на теста MIL-STD 810G и рейтинга IP65.

ARMOR X7et и ARMOR X7ad имат 7-инчови екрани. Компанията предлага и модел с 12,1-инчов екран, ARMOR X12kb.

Моделът ARMOR X7et стъпва на процесор Intel Atom Z670, работещ под управление на Microsoft Windows 7 Professional. Таблетът тежи 675 грама и издържа до 6 часа с едно зареждане на батерията.

ARMOR X7ad е по-лек с около 90 грама и е проектиран на основата на едночипова платформа Nvidia Tegra 2 и операционна система Android 3.2. Времето за автономна работа достига 8 часа.

Големият модел ARMOR X12kb представлява таблет-трансформер с тегло тегло 2,5 кг, като въпреки това е сред най-леките представители в своя клас устройства, съответстващи на стандарта MIL-STD-810G.

Екранът на ARMOR X12kb има защита срещу блясък и поддържа мултитъч функционалност. Конфигурацията включва мощен процесор Intel Core i5-560UMCPU.

Трансформерът работи под управление на Windows 7 Professional и издържа до 8 часа на батерия.

С едно натискане на бутон потребителят може да изключи всички източници на светлина и звук, превръщайки ARMOR X12kb в невидим – подобна функция ще допадне на спецслужбите, когато провеждат секретни операции.

Всичките три таблета имат бeзжични модули Gobi Wireless Broadband, GPS, 802.11 b/g/n WiFi и Bluetooth. Цените на устройствата не се съобщават.

Коментар