Хакерите без шанс за Start бутон в Windows 8

Microsoft работи по премахване на наследен код в Windows 8, за да не позволи на външни разработчици да пуснат модификации и хакове на системата, които възстановяват бутона и менюто Start, както и други компоненти от старата десктоп среда.

Някои хакове разрешават Start бутона и менюто в платформата Consumer Preview. В новото издание Release Preview, което вече е достъпно за сваляне, това няма да бъде възможно, твърди Windows специалистът Пол Турот в публикация на winsupersite.com.

Въпреки мненията, че новият Metro интерфейс на Windows 8 не е интуитивен на десктоп РС, както на таблети, Microsoft не възнамерява да предложи решение за потребители, които предпочитат стария начин на работа в десктоп средата.

Основна грижа на Microsoft сега е да убеди разработчиците да създават приложения в Metro стил. Компанията вече реши да премахне интерфейса Aero преди RTM версията, така че са възможни съвсем малки допълнителни промени до излизане на финалната Windows 8 по-късно тази година.

По всичко личи, че Microsoft не харесва идеята да вгради бутона Start, менюто Start и други елементи от наложения десктоп интерфейс в новата ОС.

Даунлоуд: Windows 8 Release Preview

Коментари по темата: „Хакерите без шанс за Start бутон в Windows 8”

добавете коментар...

  1. Ето ви старт бутона

    “https://www.totalidea.com/8startbutton/index.php”

  2. читател

    Добре казано наблюдателю.
    Ето и един значително по-дълъг анализ на същата тема.
    Малките меки май са на път да направят фатална грешка този път.
    Макар че ще трябва все пак да видим каква ще е реакцията на стадото от тъпи усери, защото масата определя крайния резултат и затова нещата са тръгнали по спиралата на видиотяването (и не само при комповете – те даже са най-добре).

    “http://mobileopportunity.blogspot.com/2012/05/fear-and-loathing-and-windows-8.html”

  3. Наблюдател

    Да се насилва потребителя към непривичен интерфейс е много късогледо. Виждал съм доста Windows-потребители да мигрират към алтернативи, но нито един, който да е извършил обратния преход. Когото само веднъж M$ успеят да прогонят, са го загубили завинаги.

    Когато GNOME се опита да наложи същото, преминах на XFCE. Ако пък ползвах Windows, щях него да зарежа, дори и само заради тази нелоялна към потребителите политика на извиване на ръцете.

    Без значение дали дървовидната логическа структура от менюта е добра или лоша, дали е красива или грозна, нямам намерение да променям навиците си заради нечии естетски залитания. За мен ОС е инструмент, а не играчка и очаквам от инструмента си да работи всеки път по един и същи начин, а не да да се чудя защо този път листът на триона е гладък, пък зъбите му са върху дръжката…

  4. анонимно

    Малко късничко са се сетили да го махат – изобщо не трябваше да го слагат на времето в Windows 95. Но както отбеляза Anonymous вече имаме нещо подобно на "псевдо ОС".

  5. Anonymous

    Хакерите ако искат ще разкарат целия taskbar и ще си напишат нов с старт бутон. Въпроса е че няма кой да се занимава с тази псевдо ОС.

Коментар