Apple пусна евтин модел MacBook Air

Ултратънкият и лек ноутбук MacBook Air е достъпен с $400 намаление официално от Apple. Става въпрос за т.нар. „refurbished” модели – върнати от клиенти или с леки дефекти, поправени от производителя и със съответната гаранция.

Конфигурация от висок клас на един такъв MacBook Air се продава в раздела Special Deals в онлайн магазина на Apple за 1099 долара. Моделът, пуснат през 2010 г., включва процесор Intel Core 2 Duo 1.86 GHz, оперативна памет 2 GB и флаш диск 256 GB.

Ноутбукът разчита на графика Nvidia GeForce 320M и има FaceTime камера, наследник на iSight. Екранът е 13,3-инчов със задно LED осветяване.

Същевременно, Apple ще пусне по-късно този месец нови модели MacBook Air, MacBook Pro и други Mac-ове. Подробности за характеристиките и цените все още не са известни.

Коментари по темата: „Apple пусна евтин модел MacBook Air”

добавете коментар...

  1. Peter

    zmeypc, благодаря за информацията.

  2. Peter

    zmeypc, станах ти фен.

  3. zmeYpc

    Нека започна с това, че Linux, т.е. *nix не е равнозначно на BSD, нито на OSX.
    Като второ ще кажа, че дори платените линукски дистрибуции (част, от които също са със затворен код) не могат да се мерят с OSX.
    В статията става въпрос за икономия на средства от около 400 щ.д. за Air, т.е. за хардуера, което хич не е малко. Машината е добра.
    И последно, абсолютно всеки Мак е в състояние да изпълнява OSX и Windows 7 или XP върху нея. Съвсем спокойно е в състояние да пусне и Debian. Софтуерът, който ви трябва се казва Parallels Desktop.

  4. алекс

    ейпъл си е ейпъл. усер, бук с линукс и сега можеш да си купиш. какъв ти е проблемът?

  5. до Usera

    И ти не ме впечатляваш, нищо не се разбра от поста ти… 🙂

  6. Usera

    Не ме впечатлява. Истинско събитие и технологичен ще бъде преминаването към системи и/или платформи с отворен код.

Коментар