Хакери показаха мощ на форума PHD 2012

Хакерската конференция Positive Hack Days 2012 доказа за пореден път, че няма неуязвими операционни системи. Организаторът – компанията Positive Technologies – съобщи за успешни пробиви на Apple iOS, Windows XP и FreeBSD.

Защитата на iOS е била преодоляна чрез уязвимост в приложението Office² Plus, разпространявано от официалния онлайн магазин App Store. Системата Windows XP пък е пробита с помощта на т.нар. „zero day” уязвимост в ядрото. По подобен начин е взломена и FreeBSD.

На PHDays 2012 хакерите проведоха и десетки състезания за пробив и анализ на защитата на различни мрежови протоколи и продукти. Съобщава се за успешно преодоляване на кодирането WPA-PSK за  Wi-Fi, клониране на RFID етикети от голямо разстояние, взлом на оборудване на Cisco и др.

Positive Hack Days в Москва привлича стотици специалисти от Европа, САЩ и Азия, със силно присъствие на хакери от Русия. Форумът намира широк отзвук сред професионалистите по сигурност, а сред спонсорите личат имената на Cisco, Лаборатория Касперски и др.

по темата: „Хакери показаха мощ на форума PHD 2012”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Pfff само те светнем, че по-новите по-лесно се хакват. А колкото до BSD базираните системи са по-неуязвими от Линукс. Дето се вика дори и Уина е по-сигурен от Линукс, защото се затворена система.

  2. кумир

    От лаборатория Касперски намериха вируса Флейм.Почнаха да го чекнат,за да разберат кой го е правил.

  3. Pfff

    За кво се занимават със системи на 10+ години (Windows XP) и такива, който се ползват от 1% от потребителите (FreeBSD), да бяха хакнали Windows 7/8, Ubuntu или др. популярна Linux дистрибуция.

Коментар