Интернет започна прехода към iPv6

Въвеждането на новия интернет протокол IPv6 в световен мащаб започна с участието на над 3000 оператора и множество доставчици на мрежови услуги.

През миналата година беше извършено успешно тестово стартиране по време на Световния ден на IPv6. През януари т.г интернет обществото реши повече да не изпитва IPv6, а да го активира за реална употреба.

„Както при изстрелването на ракета в космоса, това е моментът, в който усилията на хора от цял свят се обединиха, за да поставят началото на верижна реакция от събития в посока към общата цел. Целта в нашия случай е модернизиране на най-голямата операционна система, създадена от човечеството, с нова основа, която да подпомогне преминаването на интернет към „стратосферни” нива на растеж, което светът очакваше”, пише в своя блог Марк Таунсли, Cisco.

Към момента официалната страница на Cisco е достъпна чрез IPv6, а протоколът е разрешен по подразбиране в цялата линия от домашни рутери Linksys серия „E”. Компанията, което е основен доставчик на мрежово оборудване за интернет индустрията, постепенно въвежда IPv6 и в собствената си корпоративна мрежа.

Въвеждането на протокола IPv6 е голям напредък за интернет. „Имаме много работа, за да се освободим от зависимостта от IPv4 и да позволим на IPv6 да достигне пълния си потенциал”, посочва Таунсли.

Коментари по темата: „Интернет започна прехода към iPv6”

добавете коментар...

  1. Peter

    Аз пък съм на 8. :))))))))))))))))))

  2. Анонимен

    Аз съм вече на версия 7 в къщи

  3. Иван

    Аз съм пък на 9 … бири от снощи

Коментар