Твърдите дискове скъпи до 2014

 
 
Цените на твърдите дискове ще останат високи до началото на 2014 година, прогнозира анализаторската компания IHS iSuppli.

Засега няма изгледи HDD да поевтинеят до нивата отпреди разрушителното наводнение в Тайланд през 2011-та, което промени световната индустрия на твърдите дискове, става ясно от доклада на анализаторската компания.

Високите цени се поддържат както от големите производители, така и по силата на по-рано сключени дългосрочни договори за доставка.

Фактор е и нарастващото търсене на HDD, стимулирано от бума в облачните и социални услуги, в които се съхраняват все повече и повече данни.

iSuppli прогнозира ръст в доставките на персонални компютри през 2012 г., благодарение на появата на Windows 8, новите процесори Intel Ivy Bridge и търсенето на ултрабуци.

Същевременно, цените на SDD устройствата падат. Вече се оферират твърдотелни дискове с цена от 0,5 евро на гигабайт.

по темата: „Твърдите дискове скъпи до 2014”

добавете коментар...

  1. Кирчо

    Да, производителите и доставчиците на дискове добре се възползваха от ситуацията и си спретнаха картелче, така че всички по веригата производител-клинет да печелят повече за сметка на последния.

  2. GodMouth

    Колко лесно е потребителите да поискат от големите фирми да не пазят архиви по-назад от 1 година на изписаните им простотии в сайтове като Фашистбук.

Коментар