LG DM2752 – монитор плюс телевизор

Корейският производител LG Electronics обяви нова линия монитори с вграден телевизионен тунер. Моделите DM2752 и M2752 са предназначени за мултимедийно развлечение, вкл. цифрова кабелна телевизия и всяко съдържание от компютър, във висока резолюция.

DM2752 и M2752 използват IPS панели и могат да възпроизведат живи и ярки цветове дори при гледане под широк ъгъл, твърди производителят. Мониторите  могат да се използват и като телевизори и поддържат функция „картина в картината” (PIP), която позволява на зрителите да отворят няколко екрана едновременно и да гледат телевизия, докато работят на компютъра.

Новите модели са снабдени и с Infinite Surround Sound за чист и ясен звук с пълен съраунд. Разполагат още с по два HDMI порта за свързване с конзоли, мобилни компютри и др.

Освен това двата екрана поддържат функцията USB Quick View. Тя дава възможност на потребителите да преглеждат филми, видео клипове и снимки, без да се налага да включват компютъра – директно от USB.

Моделите са снабдени с In-Plane Switching (IPS) панели вместо с конвенционалните Twisted Nematic (TN). Тази технология възпроизвежда картина с точни цветове и високо качество на изображенията. При широк ъгъл на гледане  (до 178 градуса) не се наблюдава промяна на цветовете, независимо от позицията на зрителите.

Технологията Smooth Color Change елиминира трептенето, което често се наблюдава при по-динамични сцени, спортни програми или видео игри.

Мониторът с ТВ тунер DM2752 разполага и със CINEMA 3D технология за гледане на триизмерно съдържание с помощта на очила. Наличен е и вграден конвертор на 2D съдържание в 3D формат.

Друга вградена технология, 3D Effect Mode, усилва конвертираните изображения за по-качествено 3D забавление. Конверторът работи както при свързан към компютъра монитор, така и без компютър, което прави монитора добро геймърско решение.

Функцията Dual Play на LG пък позволява на геймърите да виждат картина (в 2D) на цял екран, когато играят двама души едновременно и така елиминира понякога досадното разделяне на екрана.

Новите монитори се очакват скоро на българския пазар. LG все още не е обявила цените им.

Коментар