iOS 6 идва с над 200 нововъведения

Новата мобилна платформа Apple iOS 6 включва над 200 нововъведения, стана ясно вчера при представяне на системата в Москон Център, Сан Франциско.

Както се очакваше, iOS 6 идва тясно интегрирана с  Facebook. Подобрен е гласовият асистент Siri, който вече разбира повече езици. Друга новост в iOS 6 е картографската услуга с 3D режим Flyover, която поддържа навигация и Siri.

Заслужава внимание и появата на бутона Like в онлайн каталога App Store, както и на няколко нови приложения, сред които Passbook за съхраняване на пароли и друга ценна информация.

Функцията FaceTime в iOS 6 вече работи не само в Wi-Fi мрежи, но и в 3G. В е-пощата са добавени VIP контакти, наличен е също режим „Не ме безпокой”, при който потребителят не чува и не вижда уведомленията. Функцията може да се активира в произволен момент или да й бъде зададен времеви интервал, например през нощта.

Apple е подобрила и телефонната функционалност в iOS 6. Така например, на постъпващите позвънявания може да се отговаря със съобщение „Не мога да отговоря” в различни варианти.

Обявени бяха още синхронизация на отметките в браузъра Safari с услугата iCloud, както и пълноекранен режим за показване на страници.

iOS 6 е достъпна за сваляне в бета версия, а финалното издание се очаква наесен. Мобилната платформа може да работи на iPhone 3GS и по-нови модели, на iPod touch от четвърто поколение, на iPad от второ и трето поколение.

Коментар