Георги Гергов стана президент на CEFA

Бизнесменът Георги Гергов бе избран за президент на Централноевропейския панаирен алианс (CEFA). Това стана на Общото събрание на международната организация, състояло се във Виена. Международен панаир Пловдив пък ще бъде домакин на следващото Общо събрание на CEFA, която обединява 22 панаира от Централна и Източна Европа.

Изборът на Гергов е продиктуван от неговия принос за развитието на панаира в Пловдив, което се потвърждава от изявленията на висши представители на алианса. Неотдавна председателят на CEFA Клаус Дитрих заяви, че панаирът е на много високо ниво, вкл. цялата инфраструктура, палатите и условията за представяне на експонати. „Международен панаир Пловдив наистина е водещ в региона и в Източна Европа”, каза той.

Подобна е оценката и на Франц Райзбек, генерален секретар на Алианса. „На Балканския полуостров има само няколко добре развити изложбени центъра, а Международен панаир Пловдив е най-важният от тях. Удивен съм от неговия огромен прогрес през последните години”, заяви Райзбек.

“В повечето наши прояви акцентираме на сътрудничеството между държавите, които членуват в СEFA, защото те са сърцето на Европа. Тя се променя, а панаирите имат важната задача да бъдат двигател на промените, да са една крачка преди бизнеса, за да подготвят почвата за неговото развитие. В наши дни панаирите трябва да бъдат модел за бъдещето на бизнеса с начина, по който работят, и с възможностите, които предлагат”, каза Георги Гергов в обръщението си към участниците в Общото събрание.

Международен панаир Пловдив вложи над 15 милиона евро в модернизиране на инфраструктурата, дейността и услугите. Бе представена и новата инвестиционна програма, която се осъществява от 2011 година с фокус върху маркетинговите интереси на изложителите и посетителите специалисти с цел повишаване на ефективността от участието им.

Потенциалът на организациите, членуващи в CEFA, може да стане основа на много проекти, свързани с новия следкризисен модел на европейската икономика, смята новият президент на Алианса. Идеята ще се обсъжда подробно на следващото Общо събрание, което ще се проведе в Пловдив през 2013 г.

Тази година е и юбилейна за Пловдивския панаир. Преди 120 години е проведено Първото българско изложение, чийто наследник е Международен панаир Пловдив.

Коментар