Третото поколение Core дебютира у нас

Intel представи вчера у нас трето поколение Core процесори, известни като Ivy Bridge, и следваща вълна ултрабук компютри, базирани на тях. Компанията обяви също, че е подписала споразумения с няколко водещи производители на сензорни панели, за да осигури подходящи възможности на новите ултрабуци.

 
Богдан Джорджеску, мениджър в Intel Румъния, представи у нас новите Core процесори и следващата вълна ултрабук компютри

Повече от 35 нови ултратънки и бързи ултрабук системи ще станат достъпни за купувачите в рамките на 30 дни, а през следващата година се очакват над 110 различни дизайна. Новите процесори се произвеждат по 22-нанометров процес и използват иновативните 3-D tri-gate транзистори.

Целта на Intel е да осигури естествено и интуитивно взаимодействие с устройствата, като акцентът в момента е сензорната технология, стана ясно от думите на Богдан Джорджеску, мениджър в Intel Румъния.

Следващата вълна ултрабук компютри носи повече отзивчивост и усъвършенствана сигурност. Устройствата имат до два пъти по-висока медиа и графична производителност, в сравнение с предишното поколение, и по-дълъг живот на батерията. Освен това потребителите ще имат по-голям избор от стилни, тънки дизайни.

Тази нова вълна ултрабуци се „събуждат” мигновено, което означава, че системите ще преминават от състояние на хибернация до режим на активност за по-малко от 7 секунди и бързо ще стартират любимите приложения.

Технологията Intel Smart Connect актуализира автоматично имейлите и статусите в социалните мрежи, дори когато ултрабукът е в спящ режим, като по този начин запазва живота на батерията.

Усъвършенстваните характеристики за сигурност включват технология Intel Anti-Theft, която позволява на потребителите автоматично да деактивират системата, ако е изгубена или открадната. Богдан Джорджеску обяви, че хората на няколко ключови пазари по света ще могат да активират безплатен с ограничено време абонамент за обслужване, без да е необходима инсталация, от компаниите Absolute Software, McAfee, Norton и Intel.


На българския пазар вече са достъпни множество лаптопи с Core процесори от трето поколение

В допълнение, всички ултрабуци с 3-то поколение Core процесори имат вградена технология Intel Identity Protection, която пази идентичността на потребителите и ги идентифицира, когато посещават уебсайтове и социални мрежи.

Бъдещето е на компютри, които виждат, чуват и чувстват подобно на хората. Добавянето на сензорни възможности при ултрабуците е само началото, посочиха от Intel.

Компанията демонстрира за първи път гласово изживяване на много езици на базата на енджин Nuance Dragon и речева технология, оптимизирана за Intel ултрабуци. С това решение потребителите могат да проверяват и актуализират своите социални медии, да използват VoIP разговори, да търсят в интернет и да контролират своите медийни файлове. Потребителите могат също да контролират ултрабук устройствата, когато не са свързани към интернет, с помощта на гласа си, за бързо и лесно стартиране на приложения, да ползват локални медийни файлове и да работят с много приложения едновременно.

Intel работи върху бъдещи технологии, които ще позволят на хората да взаимодействат по-естествено и интуитивно с различни устройства – от ултрабуци и смартфони до интелигентни системи в ежедневието. Такива приложения ще могат да разпознават жестове от близко разстояние и дори да проследяват ритъма на сърцето чрез технология, която "вижда" и анализира движението на бузите.

по темата: „Третото поколение Core дебютира у нас”

добавете коментар...

  1. IV

    Ултрабук + SSD = ултра къс живот и ултра бърз път до кофата за рециклиране на ел. отпадъци.

Коментар