Sony поглежда към облачните услуги

В близко бъдеще Sony може да пусне собствена облачна услуга за игри. Компанията вече признава потенциала и абсолютната неизбежност на клауд технологиите.

 

Вицепрезидентът на Sony Worldwide Studios Скот Род споделя в интервю за GamesIndustry, че облачната система за игри има смисъл в съвременната развлекателна индустрия.  "Абсолютно неизбежно тя ще стане част от нашата дейност. В следващите пет години ще наблюдавате развитието на тази система, тъй като тя дава на хората достъп до данните им от всяко място", коментира Скот Род.

Засега няма яснота дали Sony е сключила партньорски споразумения за развитие на облачна система за игри. Без отговор остава също въпросът дали Sony планира да пусне потокова геймърска услуга.

По-рано се появиха информации, че Sony възнамерява да привлече една от компаниите OnLive и Gaikai, за да обезпечи потокови игри за PlayStation 3. Техническите възможности на OnLive и Gaikai позволяват предаване на игри, пуснати на отдалечен сървър, на екрана на телевизор, ноутбук, таблет и смартфон – всички тези устройства се предлагат от Sony.

Коментар