HP подпомага мобилността на малкия и среден бизнес

Нови решения на HP ще помогнат на малките и средни предприятия (МСП) да подготвят своите технологични инфраструктури за все по-нарастващата мобилна работна сила. Компанията обяви технологии и услуги, както и програми за финансиране и обучение, които дават възможност на МСП с ограничени ресурси да опростят ИТ, като в същото време си сътрудничат по-ефективно в мобилния свят.

Към момента в глобален мащаб се използват над 1,1 милиарда мобилни приложения. Според изследване на Gartner, до 2016 г. най-малко 50 процента от корпоративните потребители на електронна поща ще отговарят на писма предимно на таблети или мобилни устройства вместо на традиционния досега настолен компютър.

Тенденцията налага на МСП да подготвят своите инфраструктури за подпомагане и поддържане на повишената мобилност. Компаниите обаче са изправени пред редица предизвикателства, поради необходимостта от достъп, управление и обезопасява на мобилните устройства и генерираната от тях информация.

Конвергираната инфраструктура на HP заедно с партньорски решения на Citrix, Microsoft и VMware осигуряват желаната платформа за сигурен и непрекъснат достъп до данни и приложения, като се отчитат нарастващите изисквания за мобилност. Предложенията на HP са в няколко направления:

предефинирани решения, които  обезопасяват и улесняват мобилния достъп;

инструменти за сътрудничество, които  повишават производителността на мобилната работна сила;

опростена инфраструктура за възприемане на мобилността от страна на малкия и среден бизнес;

засилена поддръжка? ?за МСП и търговските партньори.

Сигурността, например, се подобрява с решението за виртуален десктоп на Конвергираната инфраструктура на HP. То включва референтни архитектури от рода на сървъри HP ProLiant Gen8 и клиентски софтуер за виртуализация на Citrix, Microsoft или VMware, които защитават корпоративните данни чрез съхраняване на потребителски профили и данни на централизиран сървър. Така малкият и среден бизнес може да разчита на безопасен достъп до приложения от тънки клиенти, лаптопи, таблети и смартфони. Дори и ако устройството бъде изгубено, информацията остава защитена на сървъра.

Услугата HP Клиентска виртуализация, анализ и моделиране пък намалява рисковете и сложността на клиентските проекти за виртуализация. Пакетната услуга анализира съществуващата ИТ среда, за да ускори внедряването на виртуализацията за средните по размер компании и да им помогне да възприемат мобилните технологии.

Производителността на служителите може да бъде подобрена чрез HP решения за обединени комуникации и сътрудничество (UC&C) с Microsoft Lync – интегрирано хардуерно и софтуерно решение, което позволява на МСП да провеждат видео конференции, да обменят информация чрез споделяне на десктопа си и др. Цялостното решение UC&C включва софтуер Microsoft Lync, телефони HP VoIP, мрежови решения на HP и сървъри, сториджи и услуги на база HP ProLiant Gen8.

Малките и средните предприятия имат нужда от опростени и икономични изчислителни устройства, за да се поддържат нарастващите данни и нови приложения в жични и безжични среди. Новите решения, базирани на Конвергираната инфраструктура на HP, адресират тази нужда. Управлението на мрежата, например, се опростява с HP Multi-Service Router (MSR) Series – разширена, всичко-в-едно, персонализирана платформа, която интегрира жични и безжични мрежови функции в едно устройство.

Енергийните разходи могат да бъдат намалени с платформата HP 1910 8G Switch Series, която използва енергоспестяваща PoE технология (Power over Internet) за ефективен достъп да мултимедийни приложения, като например глас и видео.

HP има решение и за справяне с бума на неструктурирана информация от увеличаващата се мобилна работна сила. Това е сторидж системата HP X5000 – лесно достъпна колективна NAS платформа, която спестява време на ИТ администраторите чрез осигуряване на достъп до корпоративните данни от мобилните им устройства.

МПС и търговските партньори на HP могат да разчитат и на широк спектър от програми, с които да стимулират растежа и да създават нови потоци от приходи. Благоприятни възможности за финансиране предлага програмата HP Even Better Than Zero, която позволява на компаниите да наемат оборудване на HP с косвен лизингов процент по-малък и от нула, като същевременно е налице опция за закупуване на справедлива пазарна стойност.

В рамките на обучаващата инициатива на HP за предприемачи (HP LIFE) собствениците на малък бизнес могат да подобрят уменията си за продажби чрез курса за е-обучение. Нова, базирана на облака платформа пък предлага безплатна информация и курсове на 20 езика, за да помогне на малките и средните фирми да започнат или разраснат своя бизнес. От 2007 г. програмата HP LIFE е помогнала за създаване на 43 000 работни места с 20 000 организации по целия свят, по информация от компанията.

Почти всички нови решения на HP вече са достъпни за малкия и среден бизнес директно от компанията и от нейните търговски партньори. По-късно ще бъде налична и референтната архитектура на HP Клиентска виртуализация за Microsoft VDI.

Коментар