AOC 60ID – дисплей за работа и развлечение

Компанията AOC обяви нова серия дисплеи, предназначени за стандартни приложения в офиса и у дома, вкл. мултимедия и игри. Мониторите от серията 60ID са подходящи за всички популярни приложения и стоят добре до компютъра със своя релефен и елегантен корпус.

Размери и формати

Дисплеите 60ID поддържат най-новата LED технология и идват с диагонали на екрана от 48,1 см (19”) до 60,9 см (24”). Моделите с класическо матово черно покритие поддържат също и различни съотношения на страните: освен стандартния широкоекранен формат 16:9 е наличен и формат 16:10, който има предимства в офиса.

Производителност и разход

В резултат на яркост от 250 cd/m², статичен контраст от 1000:1 (динамичен: 20,000,000:1) и време за реакция между 2 и 5 милисекунди (GtG), всички представители на фамилията 60ID предлагат живи и контрастни изображения. Съвременната LED технология прави моделите не само много тънки, но и изключително енергийно ефективни при стандартна работа – в зависимост от размера, те използват едва между 26 и 42 вата.

Интелигентните режими на работа спомагат за допълнително намаляване на разхода на енергия. Така например, в режим на готовност, разходът спада дори под половин ват. Моделите 60ID отговарят на изискванията на стриктните екологични сертификати, като EPEAT Gold или TCO 5.0.

Дисплей за всяко приложение

Всички монитори от серията 60ID се предлагат с функция за наклон. В зависимост от модела са налични също възможности за регулиране на височината, завъртане и насочване – мониторът се завърта от ориентация пейзаж към портрет само за секунди.

Резолюцията варира от 1440×990 пиксела за офис употреба до Full HD (1920×1080 пиксела) за естествено представяне на снимки или видеосигнали с висока резолюция.

Някои модели са оборудвани с USB хъбове с по четири USB 2.0 порта, които позволяват лесно свързване на флаш памети, твърди дискове и цифрови фотоапарати. Цифрови DVI-D и HDMI портове допълват възможностите за свързване на някои от моделите.

Интелигентни характеристики

Всеки дисплей 60ID е HDCP съвместим, отговаря на VESA стандартите за монтаж на стена и се доставя с вградени високоговорители и защитен процеп за ключалки тип Kensington. Интелигентният софтуер i-Care повишава комфорта на гледане и пести енергия – околната светлина се измерва чрез сензор и интензитетът на LED подсветката се регулира автоматично.

С функцията Ionic Breeze, AOC продължава да внедрява на интегрирани високоволтови йонизатори за пречистване на въздуха на работното място.

Мониторите 60ID вече са достъпни на пазара. Препоръчителната цена на дребно започва от 271 лв.

Коментар