YouTube носи внушителни приходи на Google

Google не разкрива колко печели от YouTube, но според анализатори видеоуслугата носи внушителни приходи на интернет гиганта. Експертът от Citigroup Марк Махейни твърди, че през 2012 г. постъпленията от YouTube ще превишат 3,6 млрд. долара, или два пъти повече от 2011 г.

Изводите на анализатора се базират на оценка на приходите, които Google получава от показвавето на реклама в YouTube. Твърди се, че около 1,2 млрд. долара от постъпленията през 2012 г. ще бъдат дадени на партньорите на Google. Така чистият доход от YouTube ще възлезе на 2,4 млрд. долара.

Ако данните са верни, то приходите от YouTube са съпоставими с тези от всички онлайн абонати на Netflix и превишават с 50% общите приходи на Yahoo от дисплейна реклама, която включва интерактивна, графична и видеореклама.

По-рано Марк Махейни прогнозираше приходи в размер на 1,7 млрд. долара от YouTube през 2012 г. Сега експертът повишава прогнозата си, отчитайки факта, че Google все по-често публикува реклама във видео клиповете си.

Същевременно, YouTube продължава интензивно да се разраства. По данни на ComScore, всяко тримесечие видеоуслугата бележи ръст от 20%.

Коментари по темата: „YouTube носи внушителни приходи на Google”

добавете коментар...

  1. аз

    "през 20012 г. постъпленията от YouTube ще превишат 3,6 млрд. долара"
    Чак тогава ли?

Коментар