Учени разработиха терабитов Wi-Fi

Екип от американски и израелски учени създаде технология за предаване на данни по въздуха със скорост 2,5 терабита в секунда (Tb/s). Изследователите от Университета на Южна Калифорния, НАСА и университета на Тел Авив са обединили осем канала с капацитет 300 гигабита всеки, за да достигнат рекордната скорост на безжично предаване на данни.

В момента терабитовият WiFi позволява предаване на данни при скорост 2,5 Tb/s на разстояние само до 1 метър, съобщи Gizmodo. Теоретично, разработката може да предаде информацията от седем Blu-ray диска за една секунда. В перспектива учените се надяват да увеличат значително обхвата на технологията – до 1 километър.

Новата безжична технология може да се използва за обединяване на голям брой бавни канали за предаване на данни. Учените твърдят, че тяхната терабитова Wi-Fi технология е способна да предадe стотици и дори хиляди LTE сигнали само с един импулс.

Коментари по темата: „Учени разработиха терабитов Wi-Fi”

добавете коментар...

  1. оги

    те да не вземат да светнат там в Калифорнията, наса и тел авив

  2. Валери

    Цепете, паралел, честота, пакет, компресия, дефазиране, ускорение, закъснение…..?????…. флопа, а трябват хиляди за…… там горе и…….ум…

Коментар