AOC се укрепи в Топ 10 при мониторите

AOC укрепи позицията си сред водещите 10 производителя на монитори през първото тримесечие на 2012 г. в Европа, въпреки свиването на пазара. В някои държави бизнесът на AOC дори бележи значителен растеж, съобщиха от компанията, позовавайки се на данни от агенцията за проучвания на пазара за дисплеи MEKO.

 

Вследствие на икономическата криза в южноевропейските държави, потребителите и компаниите ограничиха покупките си и по този начин възпрепятстваха ръста на продажбите на монитори, сочи анализът.

Във Франция AOC регистрира 30-процентно увеличение през първото тримесечие спрямо същия период на миналата година. Компанията е продала над 46 000 бройки, което е най-доброто й постижение за тримесечие във Франция. Продажбите са се удвоили за две години, придвижвайки AOC до седма позиция на местния пазар.

При директно сравнение между годините в Полша и в Германия се забелязва леко повишение на продажбите. На динамичния полски пазар на монитори AOC е на шесто място след първото тримесечие на 2012 г.

Въпреки икономическата криза, екипът по продажбите в Испания разширява бизнеса си с 25% в сравнение с предишното тримесечие. В следствие на това AOC вече заема осма позиция в Испания.

С повече от 76 000 продадени бройки през първото тримесечие, AOC регистрира абсолютен рекорд на продажбите в Русия през 2012 г. Намирайки се в момента на седма позиция, пазарният дял на AOC се е разширил до 5,5%. При директно сравнение с предишната година (първо тримесечие 2011 – първо тримесечие 2012) това се равнява на почти тройно увеличение на продажбите.

Компанията отчита успех и в Норвегия. През първото тримесечие AOC успява да навлезе сред петте най-добри компании на тамошния пазар за дисплеи с дял от почти 7%.

по темата: „AOC се укрепи в Топ 10 при мониторите”

добавете коментар...

  1. :)

    Една от най-читавите марки за монитори продавани в България…смея да твърдя че по нищо не отстъпва на Samsung , LG и Philips особенно че последния се произвежда в собствения им AOC завод 🙂

Коментар