Android остава без Flash поддръжка

Adobe няма повече да разработва Flash Player за Android платформа. Поддръжката на популярната технология отпада с версия Android 4.1 Jelly Bean, обявена наскоро от Google, съобщи в официалния си блог Adobe.

Освен това от 15 август, софтуерният разработчик ще затвори достъпа до Flash Player в онлайн каталога Google Play (бившия Android Market). От тази дата потребителите няма да могат да инсталират плейъра на мобилните си устройства с Android чрез официалния канал. Тези, които са инсталирали Flash Player до 15 август, ще продължат да получават обновления.

При обновяване от Android 4.0 до 4.1 при вече инсталиран Flash Player, разработчикът препоръчва на потребителите  да изтрият приложението, тъй като то може да причини нестабилност в работата на системата. Adobe категорично посочва, че не планира да пуска Flash Player за Android 4.1 и ако такъв плейър се появи, то той няма да бъде официален.

Android разработчиците, които се нуждаят от Flash Player, могат да си го свалят от архива на Adobe, където ще бъдат поместени предишните версии на приложението.

Поддръжката на Flash се считаше за едно от предимствата на Android спрямо конкурентни платформи като iOS. Apple вече се отказа от Flash в своите устройства iPhone, iPod touch, iPad, както и в Apple TV.

По-късно Microsoft обяви, че Internet Explorer 10 няма да поддържа Flash Player. Компанията се отказа от флаш технологията и в платформата Windows Phone 7. Всичко това принуди Adobe да прекрати разработките на Flash за мобилни платформи.

Коментари по темата: „Android остава без Flash поддръжка”

добавете коментар...

  1. User

    Сега вече е нужно някой да се занимае яко със сайтовете когато се ползват през мобилните телефони

Коментар