Стартъп обеща нова ера в сторидж системите

Стартираща американска компания обяви „първия 100-процентов SSD масив за съхранение на данни, мащабируем от 5 терабайта до 1 петабайт, със 100 пъти по-голяма производителност и 10 пъти по-малко консумация на енергия в сравнение с HDD-решенията на същата цена”.

Решението на Skyera, известна по-рано като StorCloud, ще се използва във всички SAN (Storage Area Network) мрежи, съобщи theregister.co.uk. Предвидена е поддръжка на мрежови протоколи и интерфейси PCIe, 10 Gigabit Ethernet, ISCSI, FCoE, Fibre Channel и InfiniBand.

Използвайки технология с клетки флаш памет на няколко нива (MLC), сторидж системата осигурява много по-висока производителност, а по-интелигентната SSD архитектура помага на организациите да преодолеят ограниченията за трансформация на ИТ инфраструктурите, допълват от компанията.

Skyera е създадена през 2010 г. от Радослав Данилак, основател на компанията SandForce, която беше купена от LSI през октомври м.г. за $322 млн. Негов партньор е Род Мулендоре – специалист с опит в компании като Brocade, McData и Nishan Systems.

Skyera вече набра 6 милиона долара стартов капитал и се надява да пусне своя революционен продукт до края на годината. Според компанията, това е “линия продукти, която ще промени облика на SSD индустрията и ще заеме лидерска позиция на пазара”.

Коментар