Сирма Бизнес Консултинг разгръща дейността си в Пловдив

Стратегическото партньорство на Сирма Груп с доставчика на финансово-информационни и банкови системи i-Flex solutions доведе до създаване на бизнес–звено Сирма Бизнес Консултинг в София, а от началото на тази година и в Пловдив.
Целта на мениджмънта е да се привлича образован и подготвен екип от Пловдив и региона. По думите на Велко Тодоров, ръководител на звеното, това е градът с най-много “учени“ кадри, с млади хора, които трудно достигат до работодатели, предлагащи висококвалифицирани места с перспектива. Ние притежаваме достатъчно опит, казва Тодоров, да намираме прогресивно мислещи пловдивчани, като допълва, че една голяма част от екипа, наброяващ вече 50 души, е от Пловдив.
Сирма Бизнес Консултинг ще отвори “Competence Centre” във втория по големина град в България. В центъра ще се подготвят крайните потребители на най-продаваната за последните пет години в света банкова система Flexcube Core, както и на потребители на системи, интегрирани с Flexcube. “Competence Centre” ще е своеобразна школа за обучение, тестова база, среда за настройка на продукти и последващата поддръжка на Flexcube.
Ако пазарът ни го наложи, ще разширим дейността си във Варна и Бургас, сподели Велко Тодоров. Сирма Бизнес Консултинг си сътрудничи с няколкото консултантски компании от чужбина в самостоятелни бизнес проекти по внедряване и интеграция на системи за банки и други финансови институции, вкл. и последваща поддръжка , консултации и подготовка на екипи.
В близко бъдеще Сирма Бизнес Консултинг планира да участва в международни проекти по внедряване на Flexcube.
През октомври миналата година Сирма Груп подписа договор с индийската компания i-Flex Solutions за изграждане на център за внедряване и обслужване на най-продаваната банкова система за последните пет години в света – Flexcube. Партньорството даде възможност да бъде изграден в София квалифициран екип от консултанти и внедрители с опит както в информационните системи, така и в анализа, дизайна и реструктурирането на основните бизнес процеси във финансовите институции.

Коментар