Apple взе патент за очила с допълнена реалност

Google не е сам в разработката на очила с допълнена реалност. Няколко други компании също експериментират в тази перспективна област. Японският производител на фото- и медицинска техника Olympus показа прототип на свое устройство, а Apple вече разполага с патент за технология с допълнена реалност.

Документът, издаден на компанията от Купертино по-рано тази седмица от Патентното ведомство на САЩ, описва устройство и дисплей, предназначен за закрепване на главата на потребителя, съобщи AppleInsider.com.

Apple подаде заявката за патент още през 2006 г. В нея се описваха различни решения, свързани с прозрачността на дисплея, както и с ергономията, която е основно препятствия за пускането на подобни продукти на пазара. В частност, Apple описва възможности за облекчаване на очите при използване на устройства за допълнена реалност.

Засега е малко вероятно Apple скоро да използва получения патент в реални устройства, докато Google и Olympus вече показаха работещи решения. Интернет гигантът дори обяви, че скоро неговите очила Project Glass ще станат достъпни за покупка от най-нетърпеливите ентусиасти.

Коментар