Виваком обеща най-добрия интернет в Европа

Виваком ще предложи широколентов достъп от следващо поколение с GPON решение на Alcatel-Lucent. Потребителите у нас могат да очакват видео, гласови и услуги за данни на едно от най-високите нива в Европейския съюз, съобщиха от телекома.

Виваком внедрява решение за гигабитова пасивна оптична мрежа (GPON), което осигурява по-високи скорости на свързаност и по-висока надеждност на връзката, като в същото време намалява оперативните разходи на оператора. Услугата ще бъде достъпна за 1 милион български домакинства, обяви телекомът.

Една от целите на Цифровия дневен ред на ЕС е да бъде осигурен интернет достъп със скорости от 100 мегабита в секунда (Mbps) за половината от европейските домакинства и 30 мегабита в секунда (Mbps) за всички европейски домакинства до 2020 г.

Значителното увеличаване на скоростите на широколентова свързаност е необходимо, за да се поддържат по-високи скорости за сваляне и качване на видео с висока резолюция, 3D телевизия и интерактивни игри, мултимедийна комуникация, онлайн публични услуги, комуникации от типа машина-към-машина и съдържание, създавано от потребителите.

Виваком ще предостави 100 мегабита в секунда на клиентите в София, Варна и Пловдив през 2012 г., а в следващите години ще развива услугата и в други градове в страната. За целта ще се използва оборудване Intelligent Services Access Manager (ISAM) на Alcatel-Lucent.

Коментари по темата: „Виваком обеща най-добрия интернет в Европа”

добавете коментар...

  1. Попи

    Е, това вече ме разсмя. Виваком да предлагат добър нет. Пък и най-добрия в Европа. Малко по-полека с пиара.

  2. Карбона

    Това наистина ме разсмя. Виваком са бая нагли верно, за да казват, че могат да осигурят най-бързия нет в европа.

  3. Бивш

    Нали знаете приказката: Един ден слънцето огрява и кучия ….

    Все пак отценете подобаващо начинанието на най-слабия. Идеята е добра, но изпълнението всеки знае какво ще е.

    За излъгалите се: Не подписвайте договори, защото "Всичко което ни свързва" е ДОГОВОРА!!!

  4. Наблюдател

    Дори да имаха и най-добрата услуга в света, некоректните (да не кажа направо бандитските) им търговски практики са предостатъчна причина да стоя далече от тях.

  5. Георги

    Много ми е интересно как оператор с най-лошия нет ще се превърне с магическа пръчка в оператор с най-добрия … хахахахахха

  6. Кирил

    Ами то по UTP кабел от мазето до домовете може да мине максимум 100 Mbps за краен потребител. Ако искат да пускат по 1Gbps за краен потребител, ще трябва да карат оптичния кабел до дома.

  7. пляс

    Зарежете gpon-а, в някои градове от 2008 г. се предлага чист PON. Аз лично от 2010 г. съм на такава услуга и е с перфектно качество. Виваком са добри в едно единствено нещо – в убиването на качеството. Кой знае колко хора пак ще бъдат прилъгани за жалост.

  8. Ivan

    Лъжливи порове с трикове при оптични мрежи, които са Гигабитови ще предлагат крайна скорост от 100 мегабита, които са условни тоест не са гарантирани и това е само максимума, докато реалната средна скорост ще е от 20 до 60 мегабита, а хората ще си плащат за 100. Освен това истинския високоскоростен оптичен Интернет е в гигабити, а не в мегабити.

  9. brq

    che nqkoi veche ot godina predlagat gpon, bez da sa monopolisti na infrastruktura 🙂

Коментар