Близо 100 стажанти на VIVACOM в доброволческа акция на Симеоновски езера

Стажантите на VIVACOM, които тази година са близо 100 човека, организираха самостоятелна доброволческа акция в района на Симеоновските езера в Природен парк Витоша. Младите хора ремонтираха напълно почти разрушения мост в района, заслона, беседките, пейките, масите и шезлонгите, разпръснати по протежение на езерата. Доброволците премахнаха напълно наносите, натрупани в долното Симеоновско езеро, изкопаха канавки за оттичане на водата от алеята и почистиха района от отпадъци.

Акцията на младите телеком надежди е част от приобщаването им към основните ценности и политика на VIVACOM. По време на стажа си те получават не само практически знания, но и обучения по бизнес етикет, екипна комуникация и презентационни умения, които да им помогнат в бъдещия им професионален път. Само през миналата година телекомът е инвестирал над 200 000 лв. в своите стажанти, а в резултат на кампанията 25% от младежите, взели участие в нея, са назначени на постоянна работа.

През 2012 г. близо 6000 кандидати се състезаваха за обявените свободни места в девет основни дирекции на телекома – „Продажби”, „Маркетинг”, „Информационни технологии”, „Експлоатация и архитектура на мрежата”, „Финанси”, „Човешки ресурси”, „Връзки с обществеността”, „Право и регулация” и „Снабдяване”.

Коментар