Apple отмъкна партньор на Samsung

Apple погълна един от ключовите партньори на своя конкурент Samsung. Компанията от Купертино обяви, че купува разработчика на решения за мобилна сигурност AuthenTec за сумата от 356 милиона долара, предаде Ройтерс.

 

AuthenTec притежава редица софтуерни и хардуeрни продукти за подобряване на сигурността на мобилните устройства и мрежи, вкл. за защита на конфиденциални данни, контрол над използването и др. Компанията е създала собствени технологии за кодиране на данни, сензори за отпечатъци от пръсти, софтуер за достъп до мрежата и други решения.

Много анализатори възприемат сделката като поредна стъпка на Apple срещу Samsung, нейния основен конкурент на пазара за мобилни устройства. По-рано този месец AuthenTec подписа споразумение със Samsung за доставка на решения за сигурност и защита на данните за мобилните Android устройства на корейския производител.

Партньорството между Samsung и AuthenTec е насочено към обслужване на корпоративните потребители, които все по-често носят собствените си мобилни устройства в службата и съхраняват на тях конфиденциални данни.

Засега не е ясно как Apple възнамерява да използва технологиите на придобитата компания. Предполага се, че в Купертино разчитат на AuthenTec за подобряване на услугите за сигурност, предназначени за корпоративни потребители.

Коментар