HP обяви иновативно SSD решение

HP издига на ново ниво производителността на приложенията с технология HP 3PAR Solid State. Интеграцията на HP 3PAR Storage и сървъри HP ProLiant намалява значително разходите, обявиха от компанията.

Организациите с масивни облачни и виртуални среди все по-често се ориентират към технологиите SSD, за да се справят с пропуски в производителността на приложенията и да подобрят ефективността на инфраструктурата. Но интегрирането на SSD в настоящите ИТ среди може да се окаже скъпо предизвикателство.

Ограниченията на броя SSD дискови устройства на масив данни може да принуди клиентите да си закупуват множество системи, което от своя страна увеличава разходите за управление на изчислителния ресурс, използването на ток и разходите за охлаждане. Нещо повече, на администраторите често им се налага да преместват ръчно данни между различните нива сторидж системи, за да оптимизират обслужването. Този труден процес усложнява управлението и може да елиминира предимствата на SSD.

Конфигурацията „all-solid state drive” за HP 3PAR P10000 подобрява производителността на корпоративните приложения, като в същото време намалява оперативните разходи и сложността на ИТ системите. Решението елиминира споменатите проблеми с помощта на „single tier” сторидж със SSD технология, като в същото време осигурява същата висока производителност като съществуващата HP 3PAR P10000.

Поддържайки до 512 SSD на масив от данни, системата all-SSD HP 3PAR редуцира разходите за оборудване, управление на изчислителния ресурс и енергия. Клиентските разходи за входно-изходни операции на секунда са намалени със 70%, а разходите в киловат час се съкращават с повече от 80%, по информация от HP.

Потребителите на HP 3PAR P10000 могат да комбинират SSD технологии с традиционни Fibre Channel дискови устройства и да внедрят софтуера HP 3PAR Adaptive Optimization, за да постигнат автономен „storage tiering”. Решението Adaptive Optimization насочва данните към правилния „tier” на сториджа в най-подходящия момент, като така намалява разходите за управление на изчислителния център и увеличава производителността.

Конвергираната инфраструктура на HP интегрира SSD технологията едновременно в сървъри и системи за съхранение на данни. Това позволява на клиентите да подобрят производителността на приложенията, като в същото време намалят оперативните разходи и сложност.

Новият HP Smart Cache за сървърите HP ProLiant Generation 8 (Gen8) съвсем скоро ще бъде достъпен с допълнителна функционалност, която използва SSD за кеширане на информация, с цел увеличаване на производителността. Решението ще използва технологията HP Smart Analytics, за да разпределя интелигентно често използваните „горещи данни” към високопроизводителните SSD дискове.

Чрез смарт кеширането клиентите могат да постигнат шесткратно увеличение на производителността за транзакционни натоварвания, както и 50% по-добра производителност за видео-стрийминг приложения, в сравнение с предишните поколения.

HP разширява функционалността на HP Smart Cache в сървърите HP ProLiant Gen8, като я комбинира с възможностите на HP 3PAR Storage. Данните се копират в реално време от масивите на HP 3PAR Storage и се прехвърлят в HP Smart Array SSD кеш върху сървъра HP ProLiant Gen8. Така потребителите могат да подобрят производителността, като същевременно намаляват разходите и латентността, което води до по-голяма гъвкавост при отговаряне на изисквания, свързани с различни нива на услуги.

Коментар